top of page

Ontdekker van Brainspotting

Dr. David Grand vertelt over zijn techniek

Brainspotting

Brainspotting is een therapeutische techniek die de patiënt toelaat om op een gefocuste en efficiënte manier emotionele trauma’s te verwerken.

 

Brainspotting bereikt gebieden in het brein waar trauma’s vastzitten. Deze trauma’s of blokkades in de hersenen worden aangespoord zich in beweging te zetten via Brainspotting.

 

Resultaat hiervan is ook opheffing en genezing van het trauma die de blokkade in de eerste plaats veroorzaakte.

 

Wat is nu precies een Brainspot?

 

Een Brainspot is een oogpositie die verbonden is met een emotionele activiteit van een trauma in het brein.

 

Door dus via een bepaalde oogpositie het brein binnen te treden kan een trauma of blokkade opgeslagen in de hersenen van homeostase naar stroming gaan.

 

Heftige emoties verbonden met het trauma worden geneutraliseerd in de hersenen waardoor het trauma je niet langer in de greep houden.

 

Omdat Brainspotting vertrekt vanuit een oogpositie rechtstreeks verbonden met het brein werkt het heel efficiënt en hoeven er weinig of zelfs geen woorden aan te pas te komen.

Je hersenen doen het werk.

Je kan, als je je daar veiliger bij voelt als cliënt, een sessie in stilte beleven. Je mag en kan delen wat je ervaart maar het hoeft niet. Dit geeft ruimte en vrijheid je persoonlijke behoefte.

Brainspotting wordt bij De Rozenweg altijd ingebed in een kader van intuïtief werk. De combinatie brainspotting en energetisch werk gebeurt hierbij afgestemd op de persoon in zijn of haar totaliteit. Dit is om het verhaal op de juiste rails te krijgen in de unieke situatie van elke clïent.

 

bottom of page